Sådan vælger du miljøvenlige vinduer

//

Der er meget, vi kan gøre, for at passe på miljøet, blandt andet i vores eget hjem. Dine vinduer kan fx have godt af et eftersyn, hvis du gerne vil spare bedst muligt på energien – og faktisk kan du spare penge på kontoen i samme ombæring. Hvordan? Læs mere her!

Vinduer er faktisk ikke bare vinduer. De kan nemlig være mere eller mindre miljøvenlige. De kan også være mere eller mindre venlige, når det kommer til din økonomi og din energiregning. Derfor kan det godt betale sig at vælge et miljøvenligt vindue til boligen.

Hvad gør et vindue miljøvenligt?

Når du skal finde et miljøvenligt vindue, kan det være godt at vide, hvad der gør udslaget for, om det faktisk er bæredygtigt eller ej. Et miljøvenligt vindue er først og fremmest kendetegnet ved, at det er isolerende og holder godt på varmen.

Hvis det ikke er det, kommer du nemlig til at bruge mange kræfter (og penge) på at gå og skrue op og ned for radiatorerne om vinteren. Derfor kan det godt betale sig at vælge vinduer med energimærke A eller B, som begge er energirigtige.

Skift vinduer i vintertiden

vafo.dk kan du lære, hvordan du kan skifte vinduer om vinteren. Det er nemlig ikke så svært, som mange forestiller sig, og det kan netop være i den kolde sæson, at der er behov for det. Det er jo netop om vinteren, at isnende vind kan suse ind, hvis ikke vinduerne isolerer, som de skal. Derfor kan det være fornuftigt at skifte til miljøvenlige vinduer om vinteren.

Et bonustip til vinduerne

Når du står og skal investere i miljøvenlige vinduer, kan du lige så godt finde nogle, der også dækker dig ind på sikkerheden. Det kan godt betale sig at vælge tyverisikrede vinduer, så ubudne gæster har mest muligt besvær med at bryde ind. Med tyverisikrede vinduer kan en uønsket indtrængen nemlig forsinkes med rigtig mange minutter, og det kan være afgørende for, om tyven lykkes med at bryde ind eller ej.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark