Skån miljøet for skadelig kemi med sunde husholdningsprodukter

//

Hver dag anvender vi produkter med kemi, som skader vores miljø. Eksempelvis kan rengøringsmiddel, kosmetik og plejeprodukter indeholde ingredienser, som ophobes og belaster miljøet. Men er det overhovedet nødvendigt? 

Nej. Vi kan sagtens leve et liv uden skadelig kemi. Sandheden er at vi faktisk kan løse mange af disse hverdagsbehov, ved blot at se mod naturen. 

Eksempelvis har mange flere rengøringsmidler et fokus på naturlig rengøring. Se blot denne guide til sund rengøring på Savasana.dk.

Her fremgår det tydeligt hvor mange alternativer der findes til giftig kemi, som let kan skiftes ud. 

Alligevel anvender mange fabrikanter den giftige kemi og ingredienser, som tilsammen skaber sundhedsskadelige cocktails af kemi, der eksempelvis kan virke allergifremkaldende, have betydning for vores forplantningsevne eller ligefrem virke kræftfremkaldende. 

Pas på grundvandet

Ligeledes bliver disse ingredienser skyldet ud i vores grundvand, når vi bader, vasker hænder og smider skrald ud fra produkterne. Det belaster miljøet og er en del af den samlede mængde forurening, som vi nødvendigvis må gøre op med.

Lovgivningen på området savner desværre en opdatering, som tager hensyn til nyere forskning og det faktum, at selvom en ingrediens i et enkelt produkt ikke udgør en sundhedsrisiko alene, så har den samlede mængde, fra de mange produkter vi dagligt kommer i kontakt med, en stor betydning. 

Dette ses også tydeligt indenfor verden af plejeprodukter, hvor der gavmildt tilsættes ingredienser der kan have en negativ betydning for vores helbred og for forureningen af miljøet.

Dette kan du blive klogere på her: https://savasana.dk/kropspleje/

Eksempelvis kan du dagligt have kontakt med skadelig kemi gennem shampoo, deodorant, body lotions, tandpasta, make up, håndsæbe, hårprodukter og lignende. Disse produkter ophobes i os – men også i naturen og kan dermed have en negativ effekt på biodiversiteten og det naturlige økosystem. 

Ny produktudvikling har heldigvis gjort det langt nemmere at vælge sundere produktalternativer til, da de i høj grad lever op til kvaliteten fra de konventionelle plejeprodukter og rengøringsmidler. 

Alligevel forbinder mange de naturlige ingredienser med en forringelse af kvaliteten, men dette er en gammel forestilling, som ikke længere behøver at gøre sig gældende. Se blot de mange anbefalinger i de ovenstående guides og begynd dit arbejde for miljøet i dag. 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark