Hvordan bliver jeg mere klimavenlig?

//

Har du en ambition om at blive mere klimavenlig, men er du ikke helt sikker på, hvor du skal starte henne, har vi her samlet tre gode bud på, hvad du selv kan gøre for at komme godt i gang.

 

Det er faktisk ikke særlig svært at blive mere klimavenlig. Det kræver ikke mange nye vaner for at være med til at gøre noget godt for klimaet. Her er vores bud på, hvordan du kommer nemmest i gang.

 

Lån penge hurtigt til at blive mere klimavenlig.

#1 – Undgå at bruge plastikposer

Du kan blandt andet blive mere klimavenlig ved at undgå at bruge plastikposer, når du eks. handler ind. Der er mange mennesker, der stadig køber en plastikpose, hver gang de handler ind. Og det er gerne en vane, vi skal væk fra.

 

Derfor er det blandt andet også positivt at se, at mange supermarkeder skifter plastikposerne ud med miljøvenlige alternativer. Men det er nu bedst, hvis du finder dig et net, som du kan genbruge hver eneste gang, du handler. På den måde behøver du slet ikke at købe noget at opbevare dine varer i.

#2 – Vælg broccoli i stedet for oksekød

Du kan med fordel også tænke på at spise lidt mindre kød og lidt flere grøntsager, når du skal lave aftensmad derhjemme. Vi har brug for at spise meget mindre kød, så hvis du vil gøre noget godt for klimaet, er det bare med at skifte kød ud med grøntsager på spisebordet.

 

Der er mange lækre retter, du kan lave med masser af gode grøntsager, uden at du behøver at bruge kød. Hvis du ikke ved, hvad du skal lave af retter, kan du altid søge inspiration efter kødfrie retter på nettet. Så får du et hav at vælge imellem.

#3 – Køb produkter af bæredygtige materialer

Du kan også vælge at begynde at købe produkter af nogle mere bæredygtige materialer. På den måde kan du nemlig sørge for, at de ting du ender med at købe, ikke er lavet af materialer, der er med til at skade klimaet eller miljøet.

 

Lån penge i de sene aftentimer hvis du har brug for mere til at shoppe for.

 

Det kan generelt være en rigtig god tommelfingerregel at sørge for at kigge på materialerne på alle de produkter, du køber, så du er sikker på, at du ved, hvad du rent faktisk køber.

 

Så der er altså mange måder, du kan blive mere klimavenlig på. Det handler bare om at springe ud i det.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark