Søg efter rav ved de danske strande

//

Efter en god storm er den danske vestkyst et sandt paradis for ravsamlere. Ravet løsner sig fra havbunden under stormen, og i det efterfølgende rolige vejr skylles det i land. Her kan du finde det blandt tang, sten og muslingeskaller.

Hold øje med tidevandet, da det bedste tidspunkt at finde rav er, når vandet falder. 

Langs strandene er der store muligheder for at finde rav, som også er kendt som “nordens guld”. Udforsk de mange smukke strande, og se om du også selv kan finde rav.

Det er spændende at søge efter rav, og det kræver kun lidt øvelse og tålmodighed at have heldet med sig.

Her er 5 tips til en vellykket ravjagt:

Gå ud efter en god storm

Dine chancer for at finde rav er størst, hvis du søger i de store bunker af tang, som havet skyller op på kysten. Da rav ikke vejer meget, kommer det ofte ind med bunkerne af tang.

Koldt vand

Efterår og vinteren er de bedste årstider for ravjagt. Koldt vand har den største bæreevne, og sammen med de stærkere vinde i disse sæsoner er chancerne for at det skyller rav i land størst.

Stå tidligt op

Konkurrencen er stor, når det kommer til at finde det bedste rav. Der er rigtig mange mennesker, som leder efter rav, og det kan derfor betale sig at stå tidligt op. 

Forskellige farver

Husk at rav ikke kun gult! Rav kan også have rødlige og mørke nuancer, så værd opmærksom på dette, når du er på ravjagt.

Medbring en ravlygte

Rav kan være svært at se, især når det ligger gemt sammen med andre sten. Det kan derfor være en rigtig god idé at medbringe en ravlygte, som har et specielt UV lys, som får rav til at lyse op, og dermed gør de mere synligt i strandsandet. Hos Treasurehunter.dk kan du finde en ravlygte, som passer lige netop til dit behov.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark