Hvordan finder jeg bæredygtige butikker og webshops?

//

Vil du gerne blive bedre til at handle bæredygtigt, men er du i tvivl om, hvor du skal starte? Så er du næppe den eneste; det kan nemlig være uendeligt svært at finde hoved og hale i en verden af produkter, butikker og brands, hvor nogle er meget bæredygtige, mens andre på ingen måde arbejder aktivt for at beskytte miljøet.

I denne artikel får du en kort guide til, hvordan du finder bæredygtige butikker og webshops. Når du har fundet frem til et sted, hvor du kan handle med god samvittighed, anbefaler vi, at du undersøger deres ry ved at besøge shop-anmeldelser.dk. Her kan du – som navnet antyder – finde anmeldelser af butikker og webshops, og dermed finde ud af, om det er et sted, der værd at handle.

Hold øje med deres markedsføring

Butikker og webshops, der har stort fokus på bæredygtighed, vil som regel gøre en dyd ud af at fortælle deres kunder og besøgende om det. Det betyder, at deres markedsføringsmateriale, deres hjemmesider og lignende som regel vil gøre det klart, at deres produkter er bæredygtige, at de klimakompenserer for den forurening, som de udleder og / eller andre tiltag, som de måtte lave.

Det er som ulovligt for virksomheder at skrive noget i deres markedsføring, som ikke er korrekt, hvorfor du som udgangspunkt kan stole på det, når de fortæller, at de er bæredygtige – især, hvis de kommer med konkrete eksempler.

Søg målrettet efter bæredygtige produkter på Google

Hvis du ved, hvad du er på udkig efter (eksempelvis tøj, plakater, en sofa eller rejser), så kan du med fordel søge meget målrettet efter bæredygtige version af disse på Google. Det kan eksempelvis være med søgefraser som: ”køb bæredygtigt tøj til kvinder”, ”bæredygtige plakater”, ”sofa med bæredygtigt stof” eller ”klimavenlige rejser”.

Google er din bedste ven – også når det kommer til shopping.

Have fun! 

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark