Træpiller uden lim, leveret både på palle og i løs vægt

//

Skal du finde gode løsninger på opvarmning til dit hjem og vil du rigtig gerne tænke i klimavenlige løsninger samtidig, så kan det være at du netop har fundet frem til det der vil give mest mening for dig at fyre med.

Gå den klimavenlige vej med et træpillefyr

Der findes rigtig mange muligheder for at fyrre op derhjemme. Mange ældre huse fyrer med olie- eller gasfyr, mens andre endnu kører derudaf med el-radiatorer i flere rum. Den mest sete løsning er nok det der kaldes for fjernvarme, men er den bedste løsning til at fyre op nogen af de ovenstående bud?

Træpiller er faktisk også et bud på en måde at fyre op på og ved hjælp af et godt træpillefyr, så kan der faktisk være tale om den billigste måde at opvarme hjemmet på. De fleste har nok hørt om Stoker men det er kun ét mærke indenfor området, der kan hjælpe med at tygge disse piller om til noget der kan give varme i dit hjem.

Udnyt biprodukter og støt op om genbrug

Biobrændsel er på vej frem og det er der rigtig god grund til. Du kan nemlig her vælge nogle af de bæredygtige løsninger og i takt med at vi er blevet et mere og mere bevidst samfund omkring vores klima, er der også fundet rigtig mange fordele i at fyre med biobrændsel som f.eks. træpiller.

Træpiller kan fås miljøvenlige og det kan lade sig gøre fordi at nogle træpiller er genbrug eller nærmere beskrevet er det et biprodukt fra anden træproduktion. Der fældes altså ikke træer for at lave træpiller men man udnytter bare hele produktet frem for at lade smuds og lignende afskær ligge tilbage i naturen.

Der er ikke som sådan behov for at tilsætte træpillerne noget for at få et biobrændselsprodukt ud af resterne fra skoven. Træerne har selv en smule limstof fra naturens side og ellers er der tale om et godt presset materiale som derefter tilpasses i størrelse, så det kan køre godt i biobrændselfyrets snegl uden at sætte sig fast eller falde igennem unødigt.

Brug asken fra de miljørigtige træpiller i haven

Når træpillerne bliver brændt af i fyret, vil det generere aske i bunden som fra tid til anden skal tømmes. Da træpillerne er miljøvenlige uden nogen tilsætning af lim eller andre stoffer, kan biproduktet af biproduktet altså atter bruges. F.eks. er sådan denne type aske helt perfekt til at gøde blomsterne i haven med. Der er virkelig tale om at bruge alt der kan bruges, når man vælger at fyre med træpiller.

Det er ikke kun ude ved det store pillefyr at du kan få glæde af den bæredygtige løsning med træpillerne, men også indendørs kan træpillerne sagtens anvendes hvis du har en brændeovn. Har du kun brændeovn kan det dog tænkes at en palle i indkøb vil være lidt i overkanten, men det er heldigvis også muligt at bestille træpillerne i løs vægt, netop til glæde for dem der kun bruger denne form for brænde i brændeovnen.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark