Rejs til Berlin med miljøet i baghovedet

//

At rejse er at lave, det er der ingen tvivl om. Og for de fleste af os har rejser de sidste mange år været noget, der startede i en lufthavn her i Danmark. Hvis man skulle rejse skulle man flyve – bilrejser og togrejser blev der set lidt ned på. 

Sådan er det dog på ingen måde længere og gudskelov for det.

Tag toget på storbyferie i Europa

Vi ved efterhånden, at vi skal være gode ved miljøet og at flyrejser er noget af det, der udleder mest Co2 og som vi som det første bør skære ned på. 

Men hvad gør vi så, når rejselængslen melder sin ankomst?

Vi tager da toget. Vi har været inde i en periode, hvor togrejser i Europa har været en kompleksitet og nattogene ned igennem Europa blev afviklet. Tendensen har dog vendt og faktisk er Sverige igang med at få sat nattog på skinner igen, der skal køre via København ned gennem Europa.

Men allerede nu er det faktisk ganske ligetil at rejse med tog i Europa – i sær hvis du tager på storbyferie til en hovedstad i relativ nærhed af Danmark.

Berlin med tog

En klassisk storbyferie-destination og faktisk danskernes, sammen med London, foretrukne er jo Berlin. Og vidste du, at du faktisk kan tage toget til Berlin måde fra København og hele Jylland? 

Det kræver blot et enkelt stop i Hamborg, hvorfra man kører de sidste 2 timer ind til Hauptbahnhof, hvorfra man nemt kommer videre rundt i Berlin med enten S eller U bahn. 

På den måde rejser man klimavenligt, kommer fra centrum til centrum og faktisk er togbilletterne også ved at være i et niveau, hvor de kan konkurrere med flybilletter.

Du kan læse mere om, hvad du så skal bruge din tid i Berlin på i Rejsekris guiden til seværdigheder og oplevelser i Berlin. Udover klassikere som Alexanderplatz, Checkpoint Charlie og Brandenburger Tor er der nemlig meget andet godt at se i den tyske hovedstad. 

Og du kan nyde din rejse med god klimasamvittighed, hvilket også er værd at tage med. Der er jo ingen grund til at skulle sætte sig i et fly, når togturen kan gøres så hurtigt.  

Find togbillet til Tyskland hos DSB.

Miljø Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark